Drijfverentest

Drijfveren zetten mensen in beweging

 Je loopt vast binnen je werk; ervaart stress, loopt leeg qua energie en weet soms werkelijk niet meer waarom je dit werk doet en of je nog wel op de juiste plek zit. Weggaan uit de situatie kan een oplossing zijn, maar….  zal je op lange termijn niet altijd verder helpen aangezien je jezelf altijd meeneemt. 

Waar andere testen vooral het gedrag in kaart brengen, gaan we met de Management Drives* test werkelijk naar de kern. Het zijn juist de drijfveren die een grote invloed op het gedrag hebben en dus is het van wezenlijk belang om eerst deze in kaart te brengen, voordat we de stap naar gedrag maken.

Hierdoor word je je bewuster van wat jou drijft binnen je werk en in het leven, waar je energie van weglekt en welk gedrag jij onder druk meer laat zien dan je lief is. Samen kijken we vervolgens welk verlangen daar eigenlijk onder ligt.  Ook zal je zicht krijgen waarom sommige dingen je makkelijker afgaan dan andere en waarom bepaalde punten voor jou juist heel belangrijk zijn. Je krijgt meer begrip voor jezelf én voor anderen en leert hier op te anticiperen.

Management Drives brengt daarnaast een belangrijke nuance aan door naast de reguliere lijsten een vragenlijst speciaal voor het onderwijs  aan te bieden. 

Mogelijkheden met Management Drives

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen te werken met behulp van Management Drives: 

  • Op individueel niveau: als start bij een traject. We brengen potentiële krachten en valkuilen in kaart rondom werkplezier, het omgaan met stress en werkdruk en de invloed hiervan op het pedagogisch klimaat en het optimaliseren van persoonlijke en professionele effectiviteit.
  • Op team niveau: voor het optimaliseren van de samenwerking in een (nieuw) team of als uitgangspunt bij een  (cultuur-) veranderingstraject.

Neem contact met mij op en ontdek wat Management Drives voor jouw school, bestuur of organisatie kan betekenen. 

Inspiratiemail ontvangen?