Hi, ik ben Céline

 

Doortastend, creatief, eerlijk, daadkrachtig en een verbinder

Als kind wist ik al dat ik juf voor kinderen ‘die wat extra’s nodig hadden’ wilde worden. En ook dat ik dat niet mijn hele leven zou blijven doen. Wat dan wel, ook ik kwam daar met vallen en opstaan achter…

Jarenlang heb ik in onderwijsland met ‘mijn poten in de klei gestaan’. Mijn wieg stond in het SBO waar ik tien jaar lang de basisvaardigheden voor een goed pedagogisch klimaat mee kreeg en met een compassievolle én consequente blik naar zorgleerlingen leerde kijken. Daarna heb ik kennisgemaakt met het regulier onderwijs en snuffelde ik aan het Intern Begeleiderschap.

Van jongs af aan was ik niet alleen gevoelig voor wát er gezegd werd, maar vooral ook hoe. Later in het leven ontdekte ik dat ik de wereld vaak zie door de lens van mijn camera, met oog voor detail, voor nuance.

Na een burn-out in 2008 ging het roer om en koos ik ervoor als zelfstandig trainer binnen het onderwijs te werken. Ik verdiepte me in hoe ik nog meer écht verbinding kon maken. Met mezelf en de ander.  Als ik nu terugkijk had ik veel eerder willen weten hoe dit werkte zodat ook ik meer ontspannen en gegronder voor de klas had kunnen staan. En… veel meer had kunnen genieten van dit mooie vak.

En dát is precies waarom ik doe wat ik doe.

Zodat kinderen en onderwijzend personeel niet door schade en schande, maar preventief leren hoe je je energie hoog houdt met een gezonde dosis eigen waarde.

Daarbij wens ik elk kind toe dat ze van jongs af aan makkelijker contact kunnen maken en stevig op eigen benen kunnen staan. Die twee mogen combineren is voor mij een pareltje.

Doordat ik de taal van het onderwijs goed spreek, veel kennis hebben rondom het pedagogisch  klimaat en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen

Naast het trainen ben ik verdieping gaan zoeken in het professionaliseren van leerkrachten, via de twee-jarige HSA opleiding ‘coachend leidinggeven’. De kers op de taart was voor mij de opleiding tot outdoor-lifestyle coach. Want als ik in beweging kom zie ik dingen die ik eerst niet zag en heb ik de kracht en energie om zaken anders aan te pakken, voel ik me vaak direct weer stukken beter.

En nog belangrijker; dat hoor ik ook terug van de mensen met wie ik werk. Door even afstand te nemen en de school uit te wandelen, komen zij makkelijker tot nieuwe inzichten en energie wat resulteert in een professionelere werkhouding.

Wil je graag vrijblijvend kennismaken?

” Durf in beweging te komen en de mooiste dingen zullen ontstaan”

Ik heb gewerkt met:

schoolbestuur, zaanprimair, zaanstreek
sova trainingen, competentie trainingen, zaanstreek, gemeente
logavak, onderwijstrainingen, verdieping
preventieve trainingen, amsterdam, punt p, ggz, ik kies voor zelfcontrole, agressie regulatie training
UvA, ik kies voor zelfcontrole, evidence based training, train de trainer
op spoor, schoolbestuur, waterland, amsterdam, scholen sova training
tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken
M5 voor sociaal veilige scholen, pesten, stop pesten, melkknop
PAO, bijscholingen, onderwijs, train de trainer ik kies voor zelfcontrole
Amos, m5, teamtraining pedagogisch klimaat
centrum  jong, zaanstreek, competentie trainingen, plezier op school, preventieve trainingen
stichting kba- nieuw west, amsterdam, coaching, training, klassikale trainingen
tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken
so&t, amsterdam, preventieve trainingen, competentie training
indigo, ggz, preventieve trainingen, rotterdam
stichting kba- nieuw west, amsterdam, coaching, training, klassikale trainingen
tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken

Mijn opleidingen:

tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken
Inspiratiemail ontvangen?