Hi, ik ben Céline

 

Doortastend, creatief, eerlijk, daadkrachtig en een verbinder

 

Als kind wist ik al dat ik juf wilde worden. En ook dat ik dat niet mijn hele leven lang zou blijven doen. Wat dan wel, dat ging het leven mij nog leren…

Jarenlang heb ik in onderwijsland met ‘mijn poten in de klei gestaan’. Mijn wieg stond in het SBO waar ik tien jaar lang de basisvaardigheden voor een goed pedagogisch klimaat mee kreeg en met een compassievolle én consequente blik naar zorgleerlingen leerde kijken. Daarna heb ik kennisgemaakt met het regulier onderwijs en snuffelde ik aan het Intern Begeleiderschap.

Met de kennis van nu zie ik dat, mede door het lesgeven in het  speciaal onderwijs, ik mezelf had vastgezet in structuren en controle waardoor ik me moeilijker kon ontspannen en mijn creativiteit minder ruimte kreeg.  Van jongs af aan was ik al die ‘taalneuroot’. Niet alleen gevoelig voor wat er gezegd werd, maar ook hoe. Later in het leven ontdekte ik dat ik de wereld vaak zie door de lens van mijn camera, met oog voor detail, voor nuance. Een kracht en soms ook een valkuil.

Na een burnout in 2008 ging het roer om en koos ik ervoor steeds minder voor de klas staan en als zelfstandig trainer in en om het onderwijs te werken. Daar leerde ik echt verbinding te maken. Met mezelf en de ander.  Als ik nu terugkijk had ik veel eerder willen weten hoe dit werkte. Zodat ook ik meer ontspannen en gegronder voor de klas had kunnen staan. En veel meer had kunnen genieten van dit mooie vak.

En dat is precies waarom ik dit werk doe. Zodat jij als leerkracht niet door schade en schande, maar preventief leert hoe je je energie hoog houdt. En daarbij wens ik elk kind toe dat ze al van jongs af aan makkelijker contact kunnen maken en stevig op eigen benen kunnen staan. Die twee mogen combineren is voor mij een pareltje.

Naast het trainen ben ik verdieping gaan zoeken in het 1 op 1 coachen, via de twee-jarige HSA opleiding ‘coachend leidinggeven’. De kers op de taart was voor mij de opleiding tot outdoor-lifestyle coach. Want als ik in beweging kom ontstaan er vaak ineens de mooiste dingen. Zie ik dingen die ik eerst niet zag. En voel ik me vaak direct weer stukken beter. En nog belangrijker; dat hoor ik ook van de mensen met wie ik werk.

Mijn sociale, communicatieve, creatieve én daadkrachtige kant komen nu samen in het ondernemerschap en het werk dat ik doe als sociale vaardigheidstrainer (voor groepen), coach, natuur-/lifestylecoach en teamtrainer. Ik heb mijn horizon letterlijk en figuurlijk continu verbreed en dat doe ik nog steeds. Momenteel door me de Spaanse taal eigen te maken. En die horizon verbreden doe ik ook heel graag met jou!

Wil je graag vrijblijvend kennismaken?

” Durf in beweging te komen en de mooiste dingen zullen ontstaan”

Ik heb gewerkt met:

schoolbestuur, zaanprimair, zaanstreek
sova trainingen, competentie trainingen, zaanstreek, gemeente
logavak, onderwijstrainingen, verdieping
preventieve trainingen, amsterdam, punt p, ggz, ik kies voor zelfcontrole, agressie regulatie training
UvA, ik kies voor zelfcontrole, evidence based training, train de trainer
op spoor, schoolbestuur, waterland, amsterdam, scholen sova training
M5 voor sociaal veilige scholen, pesten, stop pesten, melkknop
PAO, bijscholingen, onderwijs, train de trainer ik kies voor zelfcontrole
Amos, m5, teamtraining pedagogisch klimaat
centrum  jong, zaanstreek, competentie trainingen, plezier op school, preventieve trainingen
tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken
so&t, amsterdam, preventieve trainingen, competentie training
indigo, ggz, preventieve trainingen, rotterdam
stichting kba- nieuw west, amsterdam, coaching, training, klassikale trainingen
stichting kba- nieuw west, amsterdam, coaching, training, klassikale trainingen
tabijn schoolbesturen, m5, otterkolken

Mijn opleidingen:

Inspiratiemail ontvangen?