COACH MET MIJ

“Soms zit je zo vast in je eigen denkwijze dat het nog lastig is ruimer te kijken. Dan is het erg fijn om met een professional van buiten de school, of van buiten het bestuur, aan het werk te gaan. Iemand die met een neutrale blik met je mee kan kijken en denken.”

Loop jij aan tegen teveel onrust binnen je klas of school? Ervaar je drukte onder de kinderen en merk je dat je aan het einde van de dag leeg bent? Vind je het lastig om werkelijk contact te maken met die raddraaier in je groep of die ene ouder? Weet je soms even niet meer waarom je voor dit vak gekozen hebt?
Of merk je dat leerkrachten binnen je team tegen bovenstaande aanlopen?

Ik wil er aan bijdragen dat mensen als een goede professional duurzaam voor de klas kunnen blijven staan.

Ik help je zo, dat kinderen aangaan op wat jij biedt en dat er een natuurlijker verbindend contact ontstaat zonder dat het je heel veel energie kost. Dat er rust en ruimte in je lokaal is, daardoor rust in jouw energie en hoofd en daardoor dús ook rust in de communicatie met kinderen, ouders en collega’s. Middels verbindende communicatie leer ik je grenzen te stellen.

Samen zorgen we ervoor dat je weer weet waar je energie van krijgt binnen het lesgeven en kan voelen waarom je ooit dit vak gekozen hebt! 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes en geluk. Maar een warme, ondersteunende omgeving is wel heel helpend. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

 

 

VOOR WIE?

Ben jij die starter of zij-instromer in het onderwijs? Ben jij die leerkracht die na jaren toch vastloopt en hulp vragen niet als falen ziet? Ben jij die persoon die, ookal is het even spannend, gretig is om een volgende stap te zetten en tot in je tenen voelt klaar te zijn om te werken aan je professionele- en persoonlijke identiteit? Ben jij niet bang om te investeren in jezelf? Of in je team? Omdat je wéét dat dat bijdraagt aan duurzaam geluk en/of behoud van je personeel? En omdat je weet dat coaching niet per se iets zegt over je functioneren, maar over je beroepshouding en professionaliteit? Ben je op zoek naar een frisse en veilige blik van iemand buiten je school of bestuur? En wil je in plaats van alleen praten aan de tafel ook graag werken met verschillende effectieve werkvormen? 

Neem dan vooral contact met mij op en laten we kijken of we energie van elkaar krijgen!

WAT GAAN WE DOEN?

In plaats van te focussen op wat er mis is met een leerling zetten we in op het professionaliseren van jouw leerkracht handelen.

We gaan inzoomen op de randvoorwaarden voor een fijne en veilige groep; jouw klassenmanagement, je interactie met leerlingen, ouders en collega’s en je mindset. Samen kijken we hoe we jouw specifieke kwaliteiten en talenten op de juiste wijze in kunnen zetten, zodat je weer grip krijgt op je klassenmanagement en de interactie tussen jou en de leerlingen en de leerlingen onderling en daarmee dus ook op goed onderwis. 

 Ik werk van buiten naar binnen met je. Afhankelijk van jouw hulpvraag starten we praktisch en oplossingsgericht. Daardoor kan je op korte termijn direct verandering ervaren. Van daaruit gaan we stapje voor stapje verder de diepte in, waardoor je geleerde vaardigheden geen trucje zijn maar daadwerkelijk intrinsiek kloppen. We werken daarmee aan jouw duurzame professionele- en persoonlijke ontwikkeling en dus aan jouw geluk.  Aan het einde van dit traject weet je wat de effecten van jouw gedrag op de omgeving zijn en leer je door je eigen gedrag het gedrag van anderen te beïnvloeden. Je weet wat ‘liefdevol begrenzen’ is en kan dit toepassen in je communicatie. Daardoor kan je handiger je grenzen aangeven en als een authentieker persoon in contact staan met jezelf en de ander.

 

WAarom (niet) werken met mij?

Al zijn goed lesgeven en een goed pedagogisch klimaat niet los te koppelen van elkaar, bij mij moet je niet zijn als je didactische lessen beter voor wilt bereiden. Dat kan je ook goed met iemand van binnen de school. Bij mij moet je ook niet zijn als je volgens een vaststaand programma aan een quick fix wilt werken.

Maar zoek je iemand die op maat met jou gaat kijken wat nodig is en sta je open voor een warme doch soms confronterende spiegel en mijn afwisselende werkvormen dan moet je zeker wel bij mij zijn. 

Mensen ervaren het als zeer prettig dat ik wéét hoe het werkt binnen de school. Ik weet waar je tegen aan kan lopen en ik spreek ‘dezelfde taal’. Dat maakt dat we aan een half woord vaak genoeg hebben en mensen zich bij mij snel op hun gemak voelen.

HOE ZIET HET ERUIT?

Er zijn verschillende vormen van begeleiding, training en coaching mogelijk. Tijdens de intake belichten we de mogelijkheden en komen we tot de juiste ondersteuningsvraag. Er vindt altijd een kennismaking en intake met de opdrachtgever plaats. Bij begeleidingstrajecten kunnen er ook observaties in de opdracht meegenomen worden. De omvang van het traject wordt in overleg bepaald. 

We kunnen vervolgens op drie verschillende manieren samenwerken;

in een 1 op 1 traject

een 1 op 1 traject met verdiepingsdag(en)

of in een groepstraject

OVER MIJN LOCATIES

Ik geloof in de kracht van coachen buiten de vier muren van de school, dus spreken we bij voorkeur af op een prettige coach locatie in de stad en/of dichtbij de natuur.

Wil je een echte slag maken en nog meer verdieping opzoeken?  Dan neem ik je mee naar een prachtige locatie in het midden van het land. Op een steenworp afstand van de A2, tussen Amsterdam en Utrecht, gaan we één of twee dagen met elkaar aan de slag.

In een groene oase van rust en aan het water. Het geeft je rust, ruimte en een leeg hoofd. Tussendoor zorg ik dat je goed en gezond verwend wordt. Gewoon, omdat ook jij het waard bent! 

En daardoor… gaan we in razend tempo aan de slag en zie je mogelijkheden die je eerst niet zag. Om daarna vol inzichten, ideeën en nieuwe energie terug naar huis/ je werkplek te gaan.

 

 

 

OVERIGE PROFESSIONALS

Uiteraard zijn mijn vaardigheden niet alleen waardevol voor mensen binnen het onderwijs. Ik geloof stellig dat de (non-) verbale vaardigheden en diepgang welke ik bied voor elk mens een verrijking zijn; voor kinderen, leerkrachten en zeker ook voor mensen buiten het onderwijs.

Mocht je verder willen praten, neem dan contact met mij op.

Anderen over mij:

Wat kan je je als leerkracht soms enorm kwetsbaar voelen en er eigenlijk niet voor uit willen komen dat het je niet lukt bij die leerling. Misschien wel juist als je, zoals ik, al jaren voor de groep staat.

In gesprek met Celine voelde ik de kracht van spreken met iemand die weet wat het is om voor een klas te staan, iemand die de kwetsbaarheid van ons vak serieus neemt en tevens gerichte vragen stelt. Haar kordate aanpak in combinatie met veel compassie voor mij en de leerling raakte de juiste snaar. 

Ik kreeg in korte tijd een paar helpende adviezen die mijn blokkerende gedachten de andere kant op wisten te sturen. Binnen een half uur voelde ik me steeds lichter worden. Van niet meer open kunnen staan voor oplossingsgericht denken en me ‘op’ voelen naar weer open nieuwe kansen zien. 

Een dag later had ik al zo’n ander contact met deze leerling én zijn ouders. Dit nemen ze me niet meer af. 

Jennifer – Leerkracht

De inzichten die ik gekregen heb door simpelweg een lekkere wandeling te maken én de professionele en concrete handvatten vanuit de observaties hebben me een betere leerkracht gemaakt dan dat ik voorheen was. De structuur en rust die ik terug gekregen heb in mijn groep zijn goud waard. Ik ga nu met een stuk meer rust naar m’n werk en heb weer energie om andere leuke dingen te doen.

Helen – Leerkracht

Céline luistert goed en is doelgericht. Ze weet je te stimuleren om op het juiste moment en vanuit de juiste houding keuzes te maken. Die keuzes zijn belangrijk om dingen af te sluiten en verder te komen. Door te wandelen tijdens het coachen, koppelde ik inzichten aan bepaalde plekken. Zo kon ik ze ook later makkelijk terughalen. Dat maakt de coaching waardevol voor de lange termijn. Ik heb Céline leren kennen als een zorgzame coach. Ik kan haar zeker aanbevelen.

Sofie – leerkracht

Céline is een betrouwbare en deskundige partner op het gebied van coaching vraagstukken. Céline is kritisch maar haar prettige persoonlijkheid zorgt ervoor dat mensen zich snel op hun gemak voelen en zich kwetsbaar durven op te stellen. Hierdoor schept Céline de juiste voorwaarden voor leren en ontwikkelen.

Annelies Verkade – Directeur Johannesschool Amsterdam

Als je denkt dat je bij de kern van jezelf bent, laat Céline je de laag dieper ervaren waardoor je pas écht bij je daadwerkelijke kern komt. Ze spiegelt met – zo lijkt het – gemak je gedrag en gewoonten. Voor iemand als ik, die sterk gelooft in zijn eigen waarheid, en daar vaak mee weg kwam, was het een flinke confrontatie en daarna een hele verademing om met Céline te kunnen werken.

Marcel – ondernemer

Inspiratiemail ontvangen?