COACH MET MIJ

Soms zit je zo vast in je eigen denkwijze dat het lastig is wat ‘ruimer’ te kijken. Op zulke momenten is het fijn om met iemand van buiten je eigen cirkels van collega’s of bestuur aan het werk te gaan. Iemand die met een neutrale blik met je mee kijkt en denkt. En met iemand die weet hoe het is om op jouw plek te staan, waardoor je aan een half woord genoeg kan hebben.

Voor wie?

Veel voorkomende thema’s die bij mij terecht komen hebben te maken met onrust binnen de groep, pedagogisch handelen en/of burn-out (gerelateerde) klachten. Daarom heb je de keuze uit twee pakketten. Deze zijn geschikt voor starters, zij-instromers en ervaren leerkrachten. 

Voor mij is het een must dat je voelt dat je klaar bent om te werken aan de volgende stap in je professionele en persoonlijke ontwikkeling en wilt investeren in jezelf met behulp van bewezen effectieve werkvormen, aangepast aan jouw hulpvraag of die van je team. Natuurlijk mag dat best even spannend zijn… 

Beide pakketten werken met de kracht van de natuur. Waar het past bij de hulpvraag gaan we naar buiten. Zodat je in plaats van praten binnen de muren van school, even je hoofd buiten kan leegmaken en direct gezond in beweging komt. 

Pakket pedagogisch klimaat
 • Is er teveel onrust binnen je klas of school?

 • Ervaar je drukte onder de kinderen en ben je aan het einde van de dag zo leeg, dat het evenwicht tussen werk en privé ver te zoeken is? 

 • Vind je het lastig om werkelijk contact te maken met die raddraaier in je groep of die ene ouder?Zie je op tegen het voeren van het échte gesprek? Of merk je dat er zoveel spanning ontstaat dat ze niet opleveren wat je zou willen?

Ik help je tot meer werkplezier en rust te komen. In je lokaal, je energie en hoofd en dús ook in de communicatie met kinderen, ouders en collega’s.

Wat houdt het in?

Heb je interesse in dit pakket? Dan is het tijd om kennis te maken! Dat doen we met een gratis kennismakingsgesprek met de opdrachtgever en een gratis (online) kennismaking met jou van ongeveer 25 minuten. Voelen we alle drie een ‘ja’, dan kunnen we van start!

Dit 1 op 1 traject op maat bestaat vervolgens uit:

 • Management Drives drijfverentest; waarmee we direct tot de kern komen waarom je doet wat je doet/niet doet!
 • Doelengesprek met opdrachtgever/ coachee
 • 6 gesprekken a 1,5 uur
 • Waar nodig observaties
 • Tussenevaluatie
 • Eindevaluatie

Ja, dat wil ik!

Wat gaan we doen?

De focus ligt op het professionaliseren van jouw leerkracht handelen zodat je weer zelf aan het stuur komt te zitten.

We zoomen in op de randvoorwaarden voor een fijne en veilige groep; jouw klassenmanagement, je professionele interactie met leerlingen, ouders en collega’s en je mindset. Wat werkt wel en wat werkt er niet? En hoe kan je, passend bij je drijfveren, kiezen voor gedrag dat goed is voor jou én de ander. 

We werken van buiten naar binnen; eerst praktisch zodat je direct meer rust ervaart, vervolgens de stap naar binnen waardoor je jezelf beter leert kennen en inzichten beklijven. Aan het einde van dit traject weet je wat ‘verbindend begrenzen’ is en pas je dit toe in je communicatie. Ook als het even spannend voelt. 

Zo werken we niet alleen aan je professionele ontwikkeling maar groei je ook op persoonlijk gebied. Mijn doel? Jou als een als een goede professional, vitaal en duurzaam voor de klas / binnen het onderwijs behouden! 

Als de juf of mees die je zelf zo graag had willen hebben! 

Pakket professionele ontwikkeling
 • Weet je soms even niet meer waarom je voor dit vak gekozen hebt?
 • Ben je vastgelopen en zit je (bijna) met een burn-out thuis?
 • Is het evenwicht tussen werk en privé ver te zoeken en voel je je verre van vitaal? 
 • Stap je telkens weer in hetzelfde patroon en weet je niet hoe deze te doorbreken? 

Mensen binnen het onderwijs zijn vaak zulke sociale wezens die graag goed voor de ander zorgen, dat ze zichzelf nog wel eens vergeten. Spreek je jouw wensen niet snel genoeg uit, dan laat je vaak niet de mooiste versie van jezelf zien. Met de nodige gevolgen; in je eigen welbevinden of in je communicatie naar je leerlingen, collega’s of ouders. Ik help je om weer rust in je energie en hoofd te krijgen.  Zodat ook jij weer weet waarom je ooit voor je mooie vak gekozen hebt en je met een ontspannen, gezonde blik voor de klas kan blíjven staan. 

Wat houdt het in?

Heb je interesse in dit pakket? Dan is het tijd om kennis te maken! Dat doen we met een gratis kennismakingsgesprek met de opdrachtgever en een gratis (online) kennismaking met coachee van ongeveer 25 minuten. Voelen we alle drie een ‘ja’, dan kunnen we van start!

Dit traject bestaat vervolgens uit:

 • Management Drives drijfverentest, waarmee we direct tot de kern komen. 
 • Doelengesprek met opdrachtgever/ coachee
 • 6 gesprekken a 1,5 uur, waar mogelijk wandelend in de natuur.
 • Tussenevaluatie
 • Eindevaluatie

Ja, dat wil ik!

Wat gaan we doen?

Sta je onder druk dan maakt het hoofd vaak enorme overuren. Je hoopt daar het antwoord te vinden, maar merkt ook dat je vaak in cirkels blijft ronddraaien. Ik help je om met je aandacht meer in het heden te blijven, contact met jezelf te behouden en daarmee milder naar jezelf en de ander te kijken. Waardoor je oa. dat lastige gesprek op een handige manier weet te voren.

Daardoor neem je handiger je ruimte in en sta je als een authentieker persoon in contact met jezelf en de ander.

Waarom (niet) werken met mij?

Bij mij moet je niet zijn als je didactische lessen beter voor wilt bereiden. Dat kan je ook goed met iemand van binnen de school. Ik ben ook niet de juiste persoon als je volgens een vaststaand programma aan een quick fix wilt werken.

Zoek je iemand die op maat met jou gaat kijken wat nodig is en sta je open voor een warme doch eerlijk confronterende spiegel en afwisselende werkvormen? Dan moet je zeker wel bij mij zijn.

Ik wéét hoe het werkt binnen de school. Ik weet waar je tegen aan kan lopen en spreek ‘dezelfde taal’. Dat maakt dat we aan een half woord vaak genoeg hebben en mensen zich bij mij snel op hun gemak voelen.

Mijn locaties

Bewezen is dat de natuur helend werkt. Ik geloof daarnaast in de kracht van coachen buiten de vier muren van de school, de rit er naartoe zorgt al dat je met een leger hoofd het gesprek met mij aan gaat. Daarom spreken we bij voorkeur af op een prettige locatie in of dichtbij de natuur; in of rondom Amsterdam, Zaanstreek, Waterland, Utrecht of ‘t Gooi. 

Overige professionals:

Werk je buiten het onderwijs? Schroom niet om contact op te nemen als bovenstaande je aanspreekt. (Non-)verbale vaardighedenen en de uitdagingen in het leven zijn universeel. Ook met jou wandel ik graag een stukje op

Wil je daarover verder praten, neem dan contact met mij op.

Anderen over mij:

Inspiratiemail ontvangen?